Doprava ZADARMO nad 60 EUR pri platbe VOPRED.

Aké pracovné oblečenie je vhodné pri práci s chemikáliami

Ide o viac ako len o čistotu. Ochranný odev nechráni len oblečenie pred prachom, farbami alebo iným znečistením. Množstvo látok, ktoré sa používa pri výrobnom procese, môže byť pre kožu nebezpečných. Niektoré z nich môžu preniknúť kožou až do tela, iné zase môžu nenávratne poškodiť jej vrchnú vrstvu. A to zďaleka nie je všetko.

pracovné oblečenie dualbp

Ako sa pred týmto nebezpečenstvom chrániť? Zabezpečte sa správnym ochranným oblekom, ktorý je potrebné zvoliť si podľa náročnosti prostredia, v ktorom pracujete. Vybrať si môžete z jednorazových i odolných, ktoré môžete používať a nosiť opakovane.

Zvážte náročnosť vašej práce i samotné prostredie

Jednorazové obleky sú rozdelené podľa odolnosti prieniku pevných častíc a kvapalín do typových tried, označených číslom. Čím nižšie číslo, tým lepšia ochrana. Kým niektoré typy poskytujú len základnú ochranu, iné sú odolnejšie – je potrebné sledovať čísla oblekov a riadiť sa podľa potreby.

Limited Life – obleky s obmedzenou životnosťou sú odolnejšie ako jednorazové, obvykle poskytujú kvapalinotesné švy a majú mnoho iných predností týkajúcich sa materiálu, z ktorého sú vyrobené.

Reusable – opakovane použiteľné obleky sú vyrobené z vysoko odolných vrstvených materiálov, obvykle disponujú aj textilnou vložkou v niektorej z vnútorných vrstiev.

Mechanická aj chemická odolnosť je veľmi vysoká, obleky je možné dekontaminovať a čistiť, na rozdiel od všetkých predchádzajúcich kategórií je možné ich aj opravovať. Aby ste si mohli byť istí ich spoľahlivosťou, musia pravidelne prechádzať periodickým skúšaním a revíziami.

Nepodceňujte výber vhodného pracovného oblečenia

Je veľmi dôležité, aby ste sa pri výkone práce riadili bezpečnostnými pravidlami a dodržiavali všetky potrebné predpisy a normy. Ak pracujete v prostredí, v ktorom dochádza k riziku kontaminácie chemikáliami, je mimoriadne podstatné, aby ste nosili ochranný pracovný odev tej najvyššej kvality. Iba tak si môžete byť istí, že vám pri výkone vašej práce nič nehrozí. Stavte tiež na kvalitnú pracovnú obuv a ďalšie ochranné prostriedky, ak to vaša práca vyžaduje.