Doprava ZADARMO nad 60 EUR pri platbe VOPRED.

Aj pracovné oblečenie sleduje módne trendy

Pravidlá bezpečnosti práce sa nedajú obísť a ich nedodržiavanie znamená ohrozenie bezpečnosti zamestnancov. Preto je viac než dôležité, aby boli pracovníci vybavení vhodným a ochranným pracovným odevom. Zamestnávatelia niekedy dbajú viac na jeho užitočnosť a cenu, než na jeho vzhľad. Dnes je však možné skĺbiť príjemné s užitočným pracovné oblečenie môže byť praktické i módne.

pracovne oblecenie dualbp

V modernom a pohodlnom oblečení sa pracuje lepšie

Pravdou je, že keď sa cítime dobre, lepšie sa nám pracuje a našu spokojnosť je vidieť aj na výsledkoch našej práce. K dobrému pocitu pri práci môže prispieť aj kvalitné a módne pracovné oblečenie. Nezáleží na tom, či pracujete v strojárstve, stavebníctve alebo pracovné oblečenie využijete pri práci doma. Ako sa hovorí: šaty robia človeka, a tento výrok platí aj v prípade pracovného oblečenia.

Pri navrhovaní pracovného oblečenia sa stále viac uplatňujú nové materiály, farebné kombinácie a moderné strihy. V niektorých prípadoch je však nutné dodržiavať povinnosť nosiť reflexné farby. Môže sa to týkať pracovníkov na stavbe, v doprave a v ďalších prostrediach, kde hrozí riziko úrazu z dôvodu nedostatočnej viditeľnosti človeka. Prečo si však takúto prácu nespríjemniť?

Kvalitné pracovné oblečenie nie je len o priedušných materiáloch a komforte pohybu. Spoločnosti dnes dbajú na to, aby oblečenie zamestnancov vizuálne ladilo s filozofiou a reklamnou prezentáciou firmy. Patrí k tomu aj výber firemných farieb, takmer samozrejmosťou je potlač alebo nášivka loga firmy. Objavujú sa však aj rôzne farebné kombinácie a vzory, vďaka ktorým pôsobí pracovné oblečenie veselšie a moderne.

Pracovné oblečenie využíva nové materiály a strihy

Nevyhnutnosťou sú kvalitné materiály a pohodlné strihy, ktoré zaručia optimálnu možnosť pohybu a komfort pri práci. Moderné pracovné oblečenie je dnes vyrobené z nových materiálov, akým je napríklad nepremokavý softshell. Bundy vyrobené z tohto materiálu si získali veľkú obľubu nielen v oblasti pracovného oblečenia, ale aj v športe či turistike.

Klasickou voľbou sú rôzne verzie polyesteru, ktorý má široké uplatnenie v rôznych oblastiach pracovného oblečenia. Na obľube nestráca ani bavlna, ktorá je známa svojimi skvelými absorpčnými a priedušnými vlastnosťami, je tiež šetrná k citlivejšej pokožke.

Zamestnávateľ, ktorý chce svojim zamestnancom zabezpečiť komfort a ochranu pri práci, by si mal poriadne premyslieť, aké pracovné oblečenie svojmu tímu zabezpečí. Ideálnou voľbou pre zamestnávateľa je najať si spoločnosť, ktorá má s výrobou a údržbou pracovných odevov dostatočné skúsenosti. Ušetrí tak veľa času a môže mať istotu, že jeho zamestnanci budú vďaka modernému a kvalitnému oblečeniu dostatočne chránení a reprezentatívni.